lunes, 25 de octubre de 2010

DEBAT A LES FRANQUESES DEL VALLÈS-4RT CINTURÓ




--





En aquest debat que ha moderat el Sr.Salvador Cardús, hi han participat els diputats del Parlament: Santi Rodríguez (PP), Jordi Turull (CIU), Jordi Terrades (PSC), Marc Sanglas (ESC),Salvador Milà (ICV). Ningú ha manifestat un NO rotund al 4rt Cinturó. El que ha quedat evident és que dins del tripartit no están d'acord amb el traçat ni en la formulació del recursos al Ministeri de Foment . El PPC defensa que es realitzi aquest vial i tan és el nom (vía orbital, ronda del vallès o 4rt Cinturó), CIU i PSC defensen un 4Cinturó amb tres carrils per sentit, i sense aprofitar vials existents. ESC defensa un traçat que no perjudiqui el territori, però no queda molt clara quina opció escull, i ICV es basa en què s'apliqui el Pla Territorial metropolità que parla de la ronda vallès i que es compleixi la normativa existent, i sobretot, en l'informe medioambiental.
En relació a qui mana en aquest traçat, PPC, CIU i PSC manifesten que és Foment, tot i que el Sr. Turull i Terrades han precissat que ho volen així perquè aquesta infraestructura l'ha de pagar el Ministeri de Foment, i un cop realitzada que es cedeixen les competències de la vía a la Generalitat. ICV i ESC manifesten que hauria de manar i tenir les competències la Generalitat.

En definitiva, les 200 persones assistents al debat, la majoría afectats, han pogut veure les postures clares del partits polítics, i com aquestes postures són totalment diferents de les postures dels nortes regidors, començant pel nostre alcade Sr. Ribalta, que avui ha escoltat al Sr. terrades com ha defensat un 4rt Cinturó, que passi per Les franqueses del Vallès, i a tres carrils per sentit.

No hay comentarios:

Publicar un comentario