miércoles, 16 de mayo de 2012

EL PLA D'AJUST DE LES FRANQUESES NO TÉ EN COMPTE EL ROMANENT NEGATIU DEL 2010


En el Ple Extraordinari del passat dia 14 de maig es va aprovar una operació de préstec a 10 anys per un import de 7.004.315 euros. El tipus d’interès que pagarem encara no se sap. 

Aquesta operació financera, que és per pagar proveedors de l’Ajuntament i entitats Municipals, la pot sol·licitar l’Ajuntament perquè el Ministeri d’Hisenda i Administracions va acceptar  el Pla d’Ajust que havia aprovat el govern en l’anterior Ple. PxC ha votat en contra de l’aprovació del crèdit per diferents motius. Un dels motius és que segons  l’informe econòmic de la diputació de Barcelona, el qual no és un auditoria , reflecteix que existeix un romanent negatiu de l’exercici 2010 de 2.071.000 euros, el qual no estava contemplat en les comptes. Aquests fets van ser declarats a la premsa pel regidor d’Hisenda, Angel Profitós (ERC)

En Josep Badia,  en el Ple va preguntar al sr. Profitós “si s’havia tingut en compte aquest romanent negatiu en el Pla d’Ajust, i si ho havia comunicat al Ministeri d’Hisenda”, però, el sr. Profitós va manifestar que no ho havia previst en el Pla d’Ajust i que no ho havia comunicat al Ministeri d’Hisenda. Per tant, tenim un Pla d’Ajust que no s’adapta a la realitat comptable de l’Ajuntament . Un altre motiu del nostre desacord és que en la relació de factures reconegudes com a debudes hi haguéssin les subvencions que es deuen a associacions, i altres factures que no estan clares. També s’ha de puntualitzar que la majoria de factures són del 2011, i el govern de l’Ajuntament va aprovar un pressupost del 2011 on es podia preveure la majoria dels deutes reclamats. I hem de tenir en compte que aquest préstem endeutarà més a l’Ajuntament, i no es podràn fer inversions durant aquests 10 anys. Per aquests motius i per la falta de transparència del govern municipal, PxC va votar en contra.

1 comentario:

  1. El Angel Profitos cada vez mas esta demostrando su incapacidad para gestionar la hacienda municipal lo que deberia hacer es declararse inepto y dejar el cargo para el que no esta preparado,pero entonces no podria colocar a sus amigos,mientras el alcalde callado y disfrutando de la vida.

    ResponderEliminar